Titel
Maak een vogeltaart
Beschrijving
Afbeelding
Vogels verdienen ook eens iets lekkers.
Vetbol of taart?
Of je nu een vetbol maakt of een echte taart in drie verdiepingen, het verschil zit hem enkel in de vorm. Het recept dat blijft hetzelfde:
- Kies een mooie taartvorm, kopje, dennenappel uit (tenzij je een bol maakt en die in een houder plaatst)
- Wanneer je de vormpjes wil hergebruiken dan bekleed je de vorm met folie om het later makkelijk te kunnen losmaken.
- Laat ongebruikt vast frituurvet (vb. ossewit) of kokosvet smelten.
- Voeg zonnepitten, ongezouten pinda's of een mengsel toe van vogelvoer van je favoriete tuinvogels.
- Als extra kan je ook rozijnen, appel of havermout toevoegen.
- Gebruik je leuke vormpjes dan giet je de brij in de vormpjes en laat je afkoelen. Kopjes, uitgeholde sinaasappels, halve kokosnoten of dennenappels kan je gevuld laten. Steek er indien nodig een stokje in en hang ze via een touwtje aan een boom. Wie een vetbol wil maken die kan het nu laten afkoelen en dan in een bolvorm kneden.
Wie wil upgraden naar een taart die kan verder:
- Maak je een taart in meerdere verdiepingen dan kan je taartvormen van verschillende diameter vullen en na afkoelen op elkaar plaatsen.
- Taarten kan je verder versieren met noten, ongezouten pinda's, gedroogde appel of gedroogde sinaasappel, popcorn (ongezoet of gezouten), bessen of zonnebloempitten.
- Zet de taart op een buitentafel, smullen maar!
TIP: vetbollen en vogeltaarten zijn lekker maar bied ze alleen aan bij koudere temperaturen.