Manorhoeve

Omschrijving

Manorhoeve

De Manorhoeve is, met zijn 8 hectare, een uitgestrekt domein. Een deel ervan is aangelegd als een Franse en Engelse landschapstuin, waarin kunstwerken de blikvangers zijn. Het domein wordt verstopt achter bomen en is voor passanten een raadsel. Wie éénmaal binnen is, vindt een perfect aangelegde groene wereld. De tuin bevindt zich tussen de weides van de paardenfokkerij en is het visitekaartje van tuinaanlegger Luc Huyghe. De aanleg startte 25 jaar geleden met het planten van de eerste bomen. Luc ontwierp als tuinaanlegger zelf de tuin. De binnentuin is geïnspireerd op de Franse traditie. “Dat is mooi, maar vooral de naadloze overgang naar de Engelse landschapstuin achteraan vind ik geslaagd” zegt Luc. ”Een grote vijver beheerst het uitzicht en doorheen de wandelpaden staan kunstwerken opgesteld. Kunst past en kan overal, het geeft de tuin wat extra cachet”. 

Evenement

Kunsttentoonstelling, workshops, gastsprekers

Openingsdata

Openingsuren

10u tot 18u

Prijs voor leden Landelijke Gilden

gratis

Prijs voor niet-leden

gratis

Praktische info

Tuin info

Tuintype

Kunst in de tuin
Architecturale en landschapstuinen

Oppervlakte

2 ha

Leeftijd van de tuin

17 jaar

Creatie

creatie tuinarchitect Luc Huyghe

Extra info

Deels rolstoeltoegankelijk
Vlaco-tuin

Adres

Wegbeschrijving

Vanaf E403: afslag 6 Roeselare-Rumbeke, links Rijksweg N36, op rotonde eerste afslag (Leenstraat), volgende rotonde rechts (Meensesteenweg) en links (Woestijnestraat). Deze weg volgen en vervolgens naar Gootstraat, sla rechtsaf om op de Gootstraat te blijven (nr. 11 aan de rechterkant).

Kringloopdeskundige Vlaco

Op zondag 30 juni ontvangt deze tuin een kringloopdeskundige van Vlaco.

Uit een goed werkend composteersysteem kan je na negen maand verteerde compost oogsten.

De geoogste compost bevat een basisvoorraad voedingsstoffen en sporenelementen die je planten in de tuin nodig hebben. Compost bevat vrij veel organisch materiaal en voedingselementen zoals stikstof, fosfor, calcium, kalium, magnesium … Compost houdt deze voedende bestanddelen en water vast en stelt die ter beschikking van de plantenwortels wanneer die daar behoefte aan hebben. In de bodem gaat de afbraak van compost langzaam verder en verandert in humus van prima kwaliteit.

Wie thuis composteert, bespaart. Als thuiscomposteerder hoef je geen organisch afval aan te bieden aan de afvalophalers en je hoeft geen bodemverbeteraars aan te kopen aangezien je ze zelf máákt.

Compost is het zwarte goud. Wat zijn zijn voordelen en hoe zet je het ook optimaal in in jouw tuin? De kringloopdeskundigen van Vlaco vertellen je er alles over tijdens de open tuindagen

Logo Vlaco