Wim Van Wassenhove

Omschrijving

Deze door de eigenaar ontworpen tuin bestaat uit verschillende delen; een formeel gedeelte rond het huis, een verlaagd terras met vijver, daar achter beplanting die uitvloeit in het achterliggend landschap. In de serre wordt fruit geteeld en kan men een uitzonderlijke collectie varens zien die hier over de jaren heen verzameld werden of zelf gekweekt werden uit sporen. Een grote collectie fruitbomen werd als haag aangeplant, verschillende andere fruitsoorten komen ook aan bod. In de schaduwtuin kan je op ontdekking gaan naar niet-alledaagse schaduwplanten. 

Tuin van de toekomst

In deze tuin volgen de eigenaars de regels van IPM, alle tuinafval wordt opnieuw in de tuin verwerkt. De eigenaars trachten bezoekers uit te leggen dat er meer bestaat dan buxus of lampenpoetsersgras en wijzen vooral op het nut van biodiversiteit. In de schaduwtuin kan je op ontdekking gaan naar niet-alledaagse schaduwplanten. 

Openingsdata

  Vrije bezoekdag

Openingsuren

10u tot 18u
Een groepsbezoek is mogelijk op afspraak op andere momenten.

Prijs voor leden Landelijke Gilden

gratis

Prijs voor niet-leden

gratis

Parkeerinformatie

Parkeren kan langs de straat.

Praktische info

Contact

Wim
Van Wassenhove

Tuin info

Tuintype

Collectietuinen
Architecturale en landschapstuinen

Subtype

Rozen - Vaste planten

Oppervlakte

80 are

Leeftijd van de tuin

10-20 jaar

Creatie

Eigen creatie

Extra info

Groepen op afspraak
Deels rolstoeltoegankelijk

Adres

Wegbeschrijving

Vanaf A17 afrit Ruddervoorde, richting Zedelgem. Aan het rondpunt richting Zedelgem volgen, voorbij het rondpunt onmiddellijk rechts (Groenestraat).  Deze straat loopt over in de Snellegemsestraat. Na 500m voorbij de dorpskerk kom je bij nr. 78.

Kringloopdeskundige Vlaco

Op zondag 30 juni ontvangt deze tuin een kringloopdeskundige van Vlaco.

Uit een goed werkend composteersysteem kan je na negen maand verteerde compost oogsten.

De geoogste compost bevat een basisvoorraad voedingsstoffen en sporenelementen die je planten in de tuin nodig hebben. Compost bevat vrij veel organisch materiaal en voedingselementen zoals stikstof, fosfor, calcium, kalium, magnesium … Compost houdt deze voedende bestanddelen en water vast en stelt die ter beschikking van de plantenwortels wanneer die daar behoefte aan hebben. In de bodem gaat de afbraak van compost langzaam verder en verandert in humus van prima kwaliteit.

Wie thuis composteert, bespaart. Als thuiscomposteerder hoef je geen organisch afval aan te bieden aan de afvalophalers en je hoeft geen bodemverbeteraars aan te kopen aangezien je ze zelf máákt.

Compost is het zwarte goud. Wat zijn zijn voordelen en hoe zet je het ook optimaal in in jouw tuin? De kringloopdeskundigen van Vlaco vertellen je er alles over tijdens de open tuindagen

Logo Vlaco